Ing. arch. Jakub Zach

jakub.zach@pirati.cz

Bio

Ing. arch. Jakub Zach (*6. července 1984, Kroměříž) je členem KS Zlínský kraj a MS Kroměříž. Je rodák a obyvatel Kroměříže.

Vystudoval VUT Brno, obor architektura a urbanismus. Po studiích nabíral praxi u českých i zahraničních firem v oblasti jak navrhování, tak i realizace staveb. V současné době podniká jako architekt s působností po celé jihovýchodní Moravě. V rámci své praxe řešil například problematiku znovuvyužití zanedbaných a nevyužívaných městských celků (brownfieldů) a jejich nové praktické využití jak na teoretické, tak i praktické úrovni. Kromě práce architekta je příležitostný blogger komentující současnou politickou situaci, dění v oblasti architektury, dále pak fotograf a grafik. Jako urbanista se zajímá o geografické a sociologické problémy města a jeho obyvatel v závislosti na uspořádání města a jeho jednotlivých celků.

Kromě toho rád navštěvuje kulturní a sportovní akce, rád cestuje a objevuje nová místa. Ze sportovních aktivit nejraději plave a dříve velmi aktivně hrál squash.

Příznivcem Pirátů je od roku 2017. ve stejném roce se stal i členem.