Marek Houser

Marek Houser (*6. prosince 1988, Zlín) je předsedou MS Uherské Hradiště. Je ženatý a má syna. Sedmadvacet let bydlel v Otrokovicích, nyní je obyvatelem Uherského Hradiště.

Vystudoval Střední odbornou školu v Otrokovicích v oboru Mechanik elektronik. Po studiích se věnoval několik let strojnímu zámečnictví a v roce 2011 nastoupil do redakce Zlínského deníku jako redaktor zpravodajství. Po dvou letech vyměnil novinařinu za kreativnější profesi - online marketing a tvorbu obsahu pro sociální sítě Facebook, Instagram a Twitter. Převážně pro zlínskou agenturu PRIA a mimo jiné také pro Českou pirátskou stranu. Po úspěšné kampani v roce 2017 se stal na dva roky asistentem nově zvoleného poslance Františka Elfmarka.

Pracuje v online magazínu Svět Androida. Je také velkým milovníkem hudby. Marek je příznivcem Pirátů už od roku 2014. Členem se stal v roce 2017. O politiku se zajímá dlouhodobě a zaměřuje se především na digitalizaci a využití moderních technologií. Právě snížení byrokracie řadí jako jednu z priorit, o kterou by se rád zasloužil. Nebaví ho povinná byrokratické kolečka, které podle jeho slov štvou všechny. Digitalizace je podle něj směr, kterým by se i Zlínský kraj měl vydat, aby se lidem v kraji žilo lépe. Kromě politiky a práce je hrdým tatínkem a manželem. Dále například extrémní sporty a hudba pod pódiem i na něm. Voliči jej mohou kontaktovat na Facebooku, nebo na mailu.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE