MUDr. Petr Sanetrník

petr.sanetrnik@pirati.cz

Bio

MUDr. Petr Sanetrník (*24. listopadu 1952, Prostějově) je člověk dvou tváří

Po maturitě na strojní průmyslovce vystudoval lékařskou fakultu University Palackého v Olomouci obor stomatologie. Stěhuje se do Zlína a po sametové revoluci zakladá svou privátní praxi. Opouští ho žena a politická situace v jeho zemi je neudržitelná. Proto před volbami vstupuje do strany Pirátů, aby se mohl aktivně podílet na dění ve své zemi. Má na to i více času. Piráty volí pro jejich vizi poctivé, nezištné a čestné politiky - tedy vlastností, které jsou mu vlastní. Žije se svým psem Baddym.

Petr “Flynt” je solitér, člověk tichý, přímý, spolehlivý, který v sobě nezapře povolání lékaře. A takové jsou i jeho fotografie. Od převažující tvorby aktu se liší citem pro metaforičnost sdělení a hledáním nadreality utajené v předmětech skutečného života. Jsou zde patrné názvuky poetiky surrealismu a jistý humorný nadhled. V roce 2000 uspořádal svou první samostatnou výstavu a pak dvě desítky dalších. Výtvarně lze zařadit fotografie do vlny postmodernismu. Je patrný nejen z obrazů ale i ze jmenovek kde pojmenování obrazu není názvem syžetu, ale udáním charakteru emocí a tak posunují fotografii do další surrealisticky laděné roviny. Petr “Flynt” si fotí už třicet let po svém. A pořád znovu a znovu. A znovu.