64 nových projektů získá podporu v oblasti sportu

Máme skvělé zprávy! Zlínský kraj navýšil počet podporovaných sportovních projektů o úžasných 64 oproti loňsku, nyní podporujeme celkem 107 jednorázových projektů v oblasti mládeže a sportu, 154 sportovních projektů v obcích do 3 000 obyvatel, a celkově 31,3 milionu korun směřuje na činnost a rozvoj mládežnického sportu ve 186 projektech.

• Jiří Jaroš, náš radní pro sport říká:„Pokud chceme mít ve Zlínském kraji zdravou populaci, případně vrcholové sportovce a sportovní kluby, musíme ke sportu přilákat více dětí a vytvořit pro sportování podmínky. Už loňský rok byl z pohledu krajských dotací do této oblasti rekordní. Letos jdeme ještě dál, rozšiřujeme naši podporu a otevíráme dveře k novým příležitostem pro naše mladé talenty.“

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.