Kraj pomáhá plnit sny mladým sportovcům!

V kraji vzniknou nové sportovní akademie pro mládež! Letos rozšiřujeme podporu nových sportů ve Zlínském kraji – přidáváme běžecké lyžování, biatlon, cyklistiku, fotbal, sportovní lezení a stolní tenis do našeho portfolia podporovaných aktivit! Naše akademie jsou připraveny objevovat a rozvíjet nové talenty a kraj je v tom jednoznačně finančně podpoří! Podpora nových talentovaných sportovců v kraji je naší prioritou!

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.