Lídrem Pirátů ve Zlínském kraji pro volby do PSP se stal František Elfmark

11. prosince 2020
Lídrem Pirátů ve Zlínském kraji pro volby do PSP se stal František Elfmark

V prosinci si členové a členky Pirátů ve Zlínském kraji zvolili lídra své kandidátky pro volby do Poslanecké sněmovny. Ty se mají konat v říjnu příštího roku. Lídrem se stal František Elfmark, který v internetové volbě získal 35 z celkového počtu 45 hlasů.

„Děkuji členům Zlínského kraje, kteří mě podpořili a dali šanci být lídrem do sněmovních voleb 2021. Nesmírně si každého jednotlivého hlasu vážím a s pokorou ho přijímám. Beru to jako poděkování za moji dosavadní práci. Jak jsem již avizoval dříve, pakliže obhájím mandát, udělám vše pro to, abychom pokračovali v dobře načaté práci jak ve Zlínském kraji, tak i v celorepublikovém měřítku. Je před námi dost práce, ale věřím, že s takovým týmem lidí, který máme v našem kraji, vše zvládneme na jedničku. Na spolupráci se již velmi těším a udělám pro kvalitní výsledek maximum,“ uvedl po svém zvolení současný poslanec František Elfmark.

Do primárních voleb se přihlásilo celkem 11 členů či registrovaných příznivců Pirátů, z toho dva přímo na pozici lídra. Byli jimi František Elfmark, současný poslanec Pirátů za Zlínský kraj a místopředseda krajského sdružení, který post lídra získal již v 1. kole, a Marek Houser, předseda Pirátů v Uherském Hradišti, který projevil zájem také o další čelní pozice.

Zatímco lídra si Piráti zvolili nyní, zbytek čela budou členky a členové volit v lednu. Veškeré hlasování probíhá online, přičemž hlasovat mohou všichni aktuální členové Krajského sdružení.

Zuzana Fišerová pro Magazín21: Na trendy ve vzdělávání reagujeme v předstihu, kapacity škol jsou v našem kraji dostatečné

Velmi diskutovaným tématem posledních měsíců se stal nový systém přihlášek na střední školy, které letos vůbec poprvé uchazeči o studium podávali elektronicky. Jak tuto novinku vnímá, kolik celkem přihlášek školy ve Zlínském kraji přijaly a o jaký typ studia mají žáci největší zájem, odpovídá v rozhovoru pro Magazín21 krajská radní pro školství Zuzana Fišerová.

UMPRUMka v Hradišti chystá proměnu!

Na Střední uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti brzy vyroste nový prostor pro vzdělávání v oblasti Modelářství a návrhářství oděvů, umístěný v podkroví západní části budovy. Kromě toho škola plánuje instalaci nového celoskleněného výtahu, aby byla zajištěna plná přístupnost pro všechny. A kraj plánuje další investice, více ve článku!

Ministr zahraničí Jan Lipavský navštívil Zlínský kraj

Ministr zahraničí Jan Lipavský navštívil dnes Zlínský kraj. V Baťově mrakodrapu, sídle kraje, jej přijali statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová a radní pro mládež, sport a digitalizaci Jiří Jaroš. Následně navštívil Univerzitu Tomáše Bati a s Občany diskutoval na debatě ve Valašském Meziříčí. Ve článku naleznete album z tohoto dne!