Města v kraji chtějí být dobrým místem pro všechny generace

19. března 2024

Máme pro vás skvělou zprávu! Kroměříž, Vsetín, Staré Město, Želechovice, Jablůnka a Nivnice se rozhodly stát ještě lepšími místy pro život všech - od malých dětí až po naše babičky a dědečky.

• Jak to udělají? Společně projdou speciálním projektem Obec Přátelská rodině nebo chcete-li odborně #FamilyFriendlyCommunity . Tento projekt nám pomůže zjistit, co už dělají dobře a na čem ještě můžou zapracovat, aby se u tam žilo ještě lépe.
  • Co takový audit přinese?
    lepší pochopení potřeb všech generací
    Zapojení občanů do vytváření rodině přívětivých opatření
    Nová opatření, která zlepší život v obci
    Atrakce pro mladé rodiny, což oživí naše obce
  • Těšíme se na všechny novinky, které společně přineseme. Tohle je nše šanci udělat naše obce lepším místem pro život pro každého z nás!

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.