Opět jsme podpořili klubovou scénu a regionální akce

Na zastupitelstvu jsme schválili finanční podporu nejen regionálním akcím, ale také KLUBOVÉ SCÉNĚ a to již podruhé!

Celkově jsme nyní podpořili akce v našem kraji ve výši více než 7,6 milionu korun! Chceme, aby klubová scéna v našem regionu prosperovala a nabízela kvalitní zážitky všem milovníkům hudby a zábavy! Již na začátku letošního roku jsme přepsali celý dotační program, aby dokázal více podporovat akce pro mladé.

Nejvíce práce na tomto projektu odvedla naše radní pro kulturu a školství Zuzana Fišerová. V podpoře kulturního života v našem kraji budeme pokračovat i dál.

Takže využijte pěkné počasí a podpořte kulturu v našem kraji i vy!

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.