Poslanecké okénko: Červencová sněmovna očima Františka Elfmarka

V poslanecké sněmovně se pracovalo i na začátku července. Kromě složitého projednávání státního rozpočtu nebo zrušení daně z nemovitostí bylo započato třetí čtení Zákona o odpadech, avšak z časových důvodů nebylo dokončeno. Pokračování (spolu s dalšími třemi zákony oběhového balíčku) očekáváme po prázdninách. Máme tak více času na prosazování důležitých pozměňovacích návrhů, které mají ČR nasměrovat k oběhovému hospodářství.

Nedošlo bohužel ani na dokončení třetího čtení a hlasování o pozměňovacích návrzích u Zákona na ochranu zvířat proti týrání. Zde jako Piráti prosazujeme především ukončení klecových chovů nosnic, a to v několika variantách - rok 2025 a kompromisní 2027.

Začínají také přípravy na volby. A to jak na volby sněmovní, které nás čekají v příštím roce, tak na ty krajské, které budou již letos na podzim. Jsem členem krajského volebního výboru, kde se snažíme najít ty nejlepší způsoby - jak ukázat práci Pirátů a naši vizi voličům.

Užívejte léta! Můžete sledovat můj blog frantisekelfmark.cz a Facebookový profil.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE