Report ze zasedání březnového zastupitelstva

Jak probíhalo včerejší zasedání krajského zastupitelstva Zlínského kraje?

• Schválili jsme dohodu o dlouhodobé spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati
  • Odmítli jsme vládní škrty ve školství, aby byly chybějící finanční prostředky na platy nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení v regionu kryty z rozpočtu Zlínského kraje, nebo rozpočtu měst a obcí.
  • Schválili jsme novou koncepci rodinné a seniorské politiky
  • Schválili jsme podporu sociální službám na rok 2024 v celkové výší 1,76 miliardy korun!
  • Aktualizovali jsme Strategii rozvoje Zlínského kraje 2030
  • Schválili jsme smlouvu s Jihočeským krajem o spoluúčasti Zlínského kraje na Olympiádě dětí a mládeže

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.