Školy v kraji otevřou nové obory pro studenty lyceí i zdravotní sestry

Zlínský kraj otevírá nové cesty k úspěchu! Pro školní rok 2024/2025 se rozšíří nabídka středních a vyšších odborných škol o celou řadu nových oborů, které reagují na poptávku dnešní doby! Diplomovaná zdravotní sestra, přírodovědné lyceum, technické lyceum, sportovní a rekondiční masér či obor Podnikání malé a střední firmy budou nově na školách v našem kraji!

„Našim cílem je nabídnout studentům vzdělání, které otevře nové možnosti a podpoří jejich osobní rozvoj. Připravujeme také velké setkání firem a škol, abychom ještě více propojili sféru podniku a škol a zatraktivnili technické obory,” uvádí Zuzana Fišerová - radní Zlínského kraje pro školství a kulturu.

Více tříd, více oborů a širší nabídka vyššího odborného vzdělání pomůže budovat lepší budoucnost v konkurenceschopném a atraktivním regionu!

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.