UMPRUMka v Hradišti chystá proměnu!

2. dubna 2024

UMPRUMka v Uherském Hradišti se chystá na velkou proměnu! Nové prostory pro obor Modelářství a návrhářství oděvů budou kreativním hnízdem pro všechny mladé talentované návrháře. A to není vše! Přibude i celoskleněný výtah pro snadný přístup.

„V západním křídle budovy jsou nově navrženy tři ateliéry, jedna dílna, sklady pomůcek, chodba a foyer s napojením na nový celoskleněný výtah, který bude zajišťovat bezbariérový přístup do objektu,“ informovala naše radní pro školství Zuzana Fišerová.

• Začínáme už v polovině roku a plánujeme skončit příští rok. Celkem se jde o investici za téměř 33 milionů korun, z toho 29 milionů pokryje dotaze z IROP a státního rozpočtu.

Ale pozor! To není jediný projekt, který nás čeká:
Střední průmyslová škola a Obchodní akademie v Uherském Brodě se dočká modernizace strojního parku. Připravujeme se na investici přes 25 milionů korun pro odborné pracoviště a z toho téměř 23 milionů pokryjí dotace. Technologie budoucnosti, připravte se!

• A to stále není vše! Interaktivní technologie pro Střední průmyslovou školu Zlín, nové fyzikální vybavení pro Gymnázium Valašské Klobouky a mnoho dalších vylepšení čeká na školy po celém Zlínském kraji.

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.