Ministr zahraničí Jan Lipavský navštívil Zlínský kraj

Ministr zahraničí Jan Lipavský navštívil dnes Zlínský kraj. V Baťově mrakodrapu, sídle kraje, jej přijali statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová a radní pro mládež, sport a digitalizaci Jiří Jaroš. Následně navštívil Univerzitu Tomáše Bati a s Občany diskutoval na debatě ve Valašském Meziříčí před plným sálem.

433969395_826199226212158_1002017048037376579_n
433869479_826200236212057_2228220937805933664_n
431609176_826199346212146_2086791170174767228_n
431555836_826199542878793_7318410256622879592_n
9Q9A0264-Enhanced-NR
9Q9A0210-Enhanced-NR
9Q9A0202-Enhanced-NR
9Q9A0003
9Q9A0035
9Q9A0014
9Q9A0170-Enhanced-NR
9Q9A0187-Enhanced-NR
9Q9A0197-Enhanced-NR
9Q9A9991-Enhanced-NR
9Q9A9968
9Q9A0239-Enhanced-NR
9Q9A0037-Enhanced-NR
9Q9A0269-Enhanced-NR
9Q9A0289-Enhanced-NR

Jakub Zach: Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde bude ve veřejné dopravě fungovat švýcarská mobilní aplikace

Kde si koupit jízdenku, jakou zvolit, jak za ni zaplatit... Podobné otázky již brzy nebudou muset řešit cestující ve Zlínském kraji. Krajská společnost Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) zahájila spolupráci se švýcarskou společností FAIRTIQ – světovým technologickým lídrem v placení jízdného. Integrovaná doprava Zlínského kraje (IDZK) se tak stane prvním systémem veřejné dopravy v Česku, v němž bude možné cestovat právě s aplikací FAIRTIQ. Co aplikace přinese cestujícím, kde všude ji využijí a hlavně od kdy bude v regionu spuštěna – o tom jsme si můžete přečíst v rozhovoru s předsedou Výboru pro dopravu zastupitelstva Zlínského kraje Jakubem Zachem pro Dobrý den s kurýrem.