family-are-moving-to-new-apartment-2023-11-27-05-28-22-utc
8. srpna 2024

Podpoříme výstavbu nových bytů pro lidi

Jdeme změnit zažité myšlení a podporu v bydlení chystáme i ze strany kraje. Pro nás je zásadní, aby měli lidé kde bydlet, a proto připravujeme programy a iniciativy, které obcím poskytnou finanční, technickou a poradenskou podporu pro plánování a realizaci bytové výstavby.

Bolt-Instead-of-Car-2
25. července 2024

Bolt bude nově ve Zlínském kraji!

Máte rádi služby jako Bolt nebo Uber? 🌟 Máme pro vás úžasnou zprávu! Od září bude ve Zlíně a dalších městech našeho kraje dostupná přepravní služba Bolt!

semiconductor-manufacturing
21. července 2024

Univerzita bude vychovávat experty na polovodiče pro rožnovské Onsemi

UTB ve Zlíně otevírá nový studijní program zaměřený na materiálové inženýrství, který připraví odborníky pro amerického výrobce polovodičů Onsemi v Rožnově pod Radhoštěm. Onsemi plánuje investici 44 miliard korun do rozšíření výroby čipů v Česku, což je největší investice v novodobé historii ČR.

sport
14. července 2024

Olympiáda dětí a mládeže ve Zlínském kraji v roce 2028

Skvělá zpráva! V roce 2028 přivítá Zlínský kraj Letní olympiádu dětí a mládeže! 🏅 Po letošním úspěchu na olympiádě v Jihočeském kraji, kde naši mladí sportovci vybojovali celkem 32 medailí, se těšíme, že v roce 2028 přivítáme nadějné sportovce z celé republiky právě u nás!

IMG_3301_foto_Jiri_Balat
21. června 2024

Jiří Jaroš: Zlínský kraj potřebuje restart

Najít vhodné řešení pro využití pozemků v Malenovicích. I to je mimo jiné úkol pro krajskou rozvojovou společnost ZRIA, která má na starosti také řadu dalších projektů a odvětví. Jejich rozvoj bude mít podle radního Jiřího Jaroše zásadní vliv nejen na prosperitu samotného Zlína, ale ekonomicky posílí celý region.

711-onsemi-uvod-cithumbbig
19. června 2024

ONSEMI investuje v Rožnově více než 40 miliard korun!

Lepší budoucnost a práce pro lidi v našem kraji je na dosah díky obrovské investici společnosti Onsemi v Rožnově pod Radhoštěm!